MK
Show menu

Политика за колачиња

ШТО СЕ КОЛАЧИЊА?

Kолачињата се мали текстуални фајлови кои содржат информации за вашата посета на веб страната.

Kолачињата ја олеснуваат и поедноставуваат интеракцијата помеѓу корисникот и веб страната. Тие овозможуваат веб страната да ги зачува индивидуалните склоности и активности, и со тоа заштедуваат време и придонесуваат за поефикасно и поедноставно прелистување.

Прва меѓу многуте причини да се користат колачиња е нивната можност за зачувување на информации на индивидуалната веб страна (избор на јазик, број на кликови, големина на фонт итн.). Во дополнување, тие исто така ја олеснуваат имплементацијата на услугите кои ги нуди веб страната (регистрација, содржина на кошничката за купување, пријавување на електронски вести, преглед на видео итн.) и собирањето на информации за навиките на посетителите на веб страната (број на посети, содржини интересни за посетителите итн.). Сето ова ни помага да го подобриме искуството на посетителите, како и да ја процениме ефикасноста на дизајнот на веб страната.

Овие колачиња кои се користат на нашата страна не собираат информации кои би можеле да го откријат вашиот личен идентитет.

Поради транспарентност, направивме листа со сите колачиња кои ги користиме и нивните цели. Ве молиме имајте на ум дека со понатамошно користење на оваа веб страна вие се согласувате со користење на наведените колачиња.

КОЈЕ КОЛАЧИЋЕ КОРИСТИ ОВА ВЕБ ЛОКАЦИЈА?

Нужно потребни колачиња

Kолачињата ни помагаат да ја прикажеме содржината, формата на контактите, кошничките за купување и други важни елементи на веб страната.
Името на колачето Домен Опис Времетраење
ASP.NET_SessionId www.intereuropa.com.mk Издадете од стране Мицрософт-ове АСП.НЕТ апликација, овај колачи чува податке о сесии током посет веб-сајту корисника. Сесија
cookieyes-consent www.intereuropa.com.mk CookieYes го поставува ова колаче да ги запомни преференциите за согласност на корисниците, така што нивните преференции се почитуваат при нивните последователни посети на оваа страница. Не собира или складира никакви лични информации на посетителите на страницата. 1 година

Аналитички колачиња

Овие колачиња собираат информации, за подобро да ја разбереме вашата интеракција со страната и да ни помогне да ја прилагодиме нашата web страна и апликациите, со цел да го подобриме вашето корисничко искуство.

Името на колачето Домен Опис Времетраење
_ga .intereuropa.com.mk Колачето _ga, инсталирано од Google Analytics, ги пресметува податоците за посетителите, сесиите и кампањите, а исто така ја следи употребата на страницата за извештајот за анализа на страницата. Колачето зачувува информации анонимно и доделува случајно генериран број за да ги идентификува единствените посетители. 1 година 1 месец 4 дена
_gid .intereuropa.com.mk Инсталиран од Google Analytics, колачето _gid складира информации за тоа како посетителите ја користат веб-локацијата и исто така создава аналитички извештај за перформансите на веб-локацијата. Некои од собраните податоци го вклучуваат бројот на посетители, нивниот извор и страниците што ги посетуваат анонимно. 1 ден
_gat_clientTracker .intereuropa.com.mk Google Analytics го продолжува тоа колаче, за да го намали барањето. 1 минута
_gat .intereuropa.com.mk Ова колаче е инсталирано од Google Universal Analytics за да ја ограничи стапката на барања и со тоа да го ограничи собирањето податоци на локации со голем сообраќај. 1 минута

КАКО ДА ГИ АКТИВИРАТЕ ИЛИ ДЕАКТИВИРАТЕ КОЛАЧИЊАТА?

Kолачињата нема да се искористат за собирање информации поврзани со вашиот персонален идентитет. Доколку сакате, можете да ги измените подесувањата на користење на колачињата на пребарувачот на вашиот компјутер или мобилен телефон.

Најмодерните пребарувачи ви овозможуваат да ги прифатите или одбиете сите колачиња, прифатите или одбиете одреден тип на колачиња или да примите предупредување кога веб страната сака да постави колачиња од вашиот апарат. Во дополнување, можете исто така да избришете колачиња кои пребарувачот веќе ги снимил на вашиот апарат.

Имајте на ум дека во случај кога сте ги деактивирале колачињата, функционалноста на веб страната може да е нарушена, и порака во врска со користењето на колачиња ќе се појавува при секоја ваша посета, што на долг рок ќе влијае врз вашето корисничко искуство.

Промената на подесувањата на колачињата е различна кај секој пребарувач. Можете да најдете детални информации со кликање на “Help”, со посета на http://www.aboutcookies.org, што ќе ви даде совети за промена на подесувањата на колачињата кај сите современи пребарувачи, или можете да не контактирате на email.

ПРОЦЕСИРАЊЕ НА ПЕРОНАЛНИТЕ ПОДАТОЦИ КОИ ГИ ВНЕСУВАТЕ НА ВЕБ СТРАНАТА И НА E-NEWS РЕГИСТРАЦИЈАТА

Податоците кои ги внесувате на веб страната се користат исклучиво за доставување на порака (побарување, резервирање, купување итн.) или за побарана услуга. Вашите податоци се заштитени и не се обелоденуваат до трети страни нити се користат за било која друга цел различна од погоре наведените.

Со регистрирање на e-news, вие се согласувате дека вашата email адреса може да се искористи за да бидете информирани за нови услуги/производи. Можете да се одрегистрирате во било кое време со кликање на линкот за unsubscribe кој се наоѓа во email-от.

Google Analytics, DoubleClick и AddThis колачиња можат да се деактивираат со следење на подолните инструкции:
Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Double Click: http://www.google.com/policies/technologies/ads/
AddThis: http://www.addthis.com/privacy/opt-out-saved#.UbmBr6zDCZd

За повеќе информации во врска со колачињата, погледнете го Information Commissioner’s Guidelines >>